پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

درباره دریا و مصائب صید و صیادی به بهانه ناپدید شدن ۳ صیاد در خلیج فارس

  • کد خبر: ۱۰۰۷۸۰
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۷
درباره دریا و مصائب صید و صیادی به بهانه ناپدید شدن ۳ صیاد در خلیج فارس
واقعیت این است که زندگی صیادانی که با زیبایی‌های ساحل و دریا آمیخته، همیشه هم زیبا نیست. همیشه نمی‌توان از صدای آرام بخش برخورد امواج به ساحل دریا گفت و صدای مرغ‌های دریایی و تلألو آفتاب روز یا مهتاب شب بر آب. اوضاع می‌تواند گاهی به همین اندازه وخیم شود.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ شاید یکی از هولناک‌ترین قصه‌هایی که در بستر دریا گذشته و به گوش ما رسیده، داستان صیادانی است که مثل همیشه برای صید ماهی به دل دریا زدند؛ اما خیلی ناگهانی ورق برگشت و به دست دزدان دریایی اسیر شدند. بهمن ۹۳ بود که ۲۱صیاد با یک لنج از کنارک به دریا رفتند تا زندگی خود را به سبک و سیاق همیشه از سر بگیرند، توری به دریا بیندازند، ماهی بگیرند و نان حلالشان را سر سفره بیاورند.

ادامه داستان، اما نه تنها مثل همیشه پیش نرفت، بلکه به شدت عجیب بود و سخت و هولناک که مشابهش را بیشتر در فیلم‌ها و قصه‌ها شنیده بودیم. آن‌ها اسیر دزدان دریایی سومالیایی شدند و روز و شب‌های زیادی را تحت سخت‌ترین شکنجه‌ها و آزار و اذیت‌ها گذراندند. تا حدی که ۸ صیاد به علت شکنجه و گرسنگی و تشنگی مقابل چشم بقیه جان دادند.

واقعیت این است که زندگی صیادانی که با زیبایی‌های ساحل و دریا آمیخته، همیشه هم زیبا نیست. همیشه نمی‌توان از صدای آرام بخش برخورد امواج به ساحل دریا گفت و صدای مرغ‌های دریایی و تلألو آفتاب روز یا مهتاب شب بر آب. اوضاع می‌تواند گاهی به همین اندازه وخیم شود. سه روز پیش هم خبر دیگری به گوش رسید که می‌گفت دریا دوباره خشمش را نشان داده و طوفان به پا کرده است و در نتیجه این طوفانی شدن، سه تن از صیادان در خلیج فارس مفقود شده اند.

ظاهرا صیادی از اهالی روستای ساحلی سالم آباد تنگستان، طی تماس تلفنی با یکی از اقوام خود اعلام می‌کند که قایق صیادی او با سه سرنشین حدود چهار مایلی خورخان بردخون به دلیل سنگینی بار و مواج شدن دریا دچار غرق شدگی شده است و کمک می‌طلبد. خبری که خبرگزاری فارس تا لحظه نگارش این مطلب از این گفته که تاکنون فقط دو مخزن سوخت و پرچم نشانگر تور ماهیگیری از سوی شناور‌های مردمی پیدا شده است.

مشابه این اتفاق پیش از این هم رخ داده است. یکی از صیادان اهل مازندران، مدتی پیش در گفت وگویی که با باشگاه خبرنگاران جوان داشت درباره حرفه شان گفته بود: «این شغل از هر شغلی که فکرش را بکنید سخت‌تر است. روزی ۱۰ تا ۱۵ ساعت کار در میان امواج و رطوبت بالا و سردی آب دریا و... صیادان را دچار بیماری‌های مفصلی می‌کند و هرچه در می‌آوریم باید خرج درمان کنیم.»

یکی دیگر از آن‌ها طی صحبت با روزنامه همشهری گفت: «مرگ خیلی از ماهیگیران را در دریا به چشم خود دیده ام. خیلی‌ها در همین دریا‌ها غرق شده اند. اگر ماهیگیر حواسش نباشد، در دریا از بین می‌رود. دزدان دریایی خیلی از ماهیگیران را برده اند. ما صیادها، هم خشم دریا را دیده ایم، هم روی خوشش را. من هر وقت به دریا می‌زنم می‌دانم که چند جفت چشم در خانه منتظر برگشتنم هستند.»

این مشکلات را بگذارید کنار عوامل دیگری مثل صید ترال که آن چنان بر زندگی صیاد‌ها و بومی‌های منطقه تأثیر گذاشته که ماهی از سفره‌های خودشان رفته است یا مشکلات زیست محیطی وحشتناک و مضاعفی مثل کاهش تراز آب دریا و ورود آلاینده‌ها و سموم. مشکلاتی که همه دست به دست هم داده اند تا اوضاع را بر صیادانی که جانشان را کف دستشان گذاشته اند سخت و سخت‌تر کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->